tisdag 18 augusti 2009

Ny arbetsplats, tankar...

Japp, då har jag börjat på nytt jobb. Jobbet som specialpedagog har tagit mig till gymnasiesärskolan och verksamhetsträningen inom denna.

Det ska bli mycket intressant att imorgon möta eleverna. Det är sex elever på mycket olika nivå- gemensamt är dock att de ligger på en tidig utvecklingsnivå.

Jag ser detta jobb som en utamaning, att fundera ut hur jag på bästa sätt kan motivera och utmana varje elev att utvecklas till en person som i framtiden klara av göromål som de har användning av.

Vet inte om ni förstår hur jag menar men utmaningen ligger i att hitta olika sätt och små steg som sedan leder till en helhet och ett helt moment i det dagliga livet.

Just nu går till och med kvällarna åt till alla idéer och infall som jag grunnar på. Är det genomförbart eller inte? Vad leder detta till? Hur kan man vidareutveckla det? Vad behövs? och den sista frågan som alltid är jobbigast finns det medel och resurser till det?

2 kommentarer:

  1. Du har väl inte missat att du vunnit nåt av Abbe, din turgumma?!

    SvaraRadera
  2. Åh, tack för att du just hjälpte mig att inse vad jag vill bli i framtiden. Specialpedagog! Jag har tänkt tanken förr, men aldrig fullt ut. Förrns nu. Underbart.

    /sara

    SvaraRadera